Європейські тепличники переходять на енергозберігаючі сорти овочів

24 вересня 2022, 16:00 2772

За нинішніх високих цін на енергоносії виробники роблять усе можливе для максимально ефективного ведення сільського господарства. Селекційні компанії також приділяють цьому особливу увагу. Щороку вони тестують та виводять безліч тепличних сортів. Іноді це призводить до появи різновидів, які раптово привертають загальну увагу через актуальні теми.

Про це повідомляє freshplaza.

Відзначається, що жовтий болгарський перець WLS 1225 компанії Westland Seeds — один із таких сортів, який дає нові можливості для виробників. За словами співвласника Westland Seeds Айвана ван Вліта, для вирощування цього сорту потрібно менше енергії. Холодостійкий жовтий перець уже вирощують у Нідерландах, Німеччині, Канаді, Азії та Близькому Сході.

Більшість сортів болгарського перцю погано реагують на зниження температури у теплиці. В цьому випадку рослини стають слабкими.

«Звичайно, ще не можна вирощувати цей сорт за температури, скажімо, 11°C, але йому не потрібно стільки тепла, як іншим сортам. Кожен градус, який ви можете опустити нижче за те, що зазвичай потрібно, економить багато грошей. До того ж WLS 1225 легше зберігається за більш низьких температур і швидше забарвлюється», — пояснює Айван ван Вліт.