У понеділок і вівторок я наварюю тверді / напівтверді сири, в середу — сулугуні або згущене молоко, в п’ятницю заквашую всі 20 л на шевр зі спеціями, у неділю ми робимо відправлення.
«Домашня сироварня Борейко», яка знаходиться в Андрушківській громаді на Житомирщині, має в своєму асортименті 5 видів сиру — качота з пажитником, мармуровий сир, сир гриль, шевр у спеціях та палички сулугуні. Нещодавно тут з’явилася новинка — сир Брюност.
Про це AgroPortal.ua розповідає власниця сироварні Надія Призюк.
«Сім годин у мене пішло на виготовлення Брюносту. Це карамельний норвезький сир, який готується із сироватки та має колір від бежевого до коричневого, набуває він його внаслідок карамелізації лактози. Я дуже щаслива, що зварила цей сир. Для мене основне, щоб люди куштували наш продукт і поверталися знову. Я варю в малій кількості, але це і є моя унікальність», — зазначає сироварка.
На день вона переробляє 20 л молока. Процес починається із 19:00 і закінчується опівночі. Першу половину дня Надія працює в місцевій агрокомпанії економістом.
У понеділок і вівторок я наварюю тверді / напівтверді сири, в середу — сулугуні або згущене молоко, в п’ятницю заквашую всі 20 л на шевр зі спеціями, у неділю ми робимо відправлення.
Свою продукцію Надія реалізує через Instagram. Щотижня робить знижку на якийсь вид сиру.
Підприємиця вірить, що з цього вийде велика справа — сир і саме ремесло починає набирати обертів. Тому в планах — побудувати на території свого подвір’я окрему сироварню.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua