Власники сироварні планують створити мультиферму на Київщині

11 лютого 2024, 14:25 1394

На фермі подружжя Кириленків на Київщині зараз утримується 5 кіз та 1 цап зааненської породи. З молока власники сироварні «Сирне ательє родини Кириленків» виготовляють різні види сирів. У найближчому майбутньому планують розширення ферми та збільшення обсягів продукції.

Про це AgroPortal.ua розповіла засновниця «Сирного ательє родини Кириленків» Анастасія Кириленко.

За її словами, планів мають чимало і щодня працюють над їх реалізацією. Анастасія експериментує у сироварінні, прагне створити щось авторське. Поки що це будуть м’які молоді сири, оскільки для твердих потрібні особливі умови, яких поки немає. Також ставить собі за мету опанувати сир із білою пліснявою.

propData.content.image
Анастасія Кириленко, засновниця «Сирного ательє родини Кириленків»

Ще я мрію про відбудовану мультиферму, де будуть 10-15 кіз, молочні овечки, маленька корівка, кури та гуси. Дуже хочу, щоб моя ферма стала осередком сімейного відпочинку, місцем спокою і відновлення. Зараз багато українців морально виснажені, втомлені й перебувають у стані постійного стресу. Хочеться подарувати їм можливість хоча б на деякий час забути про все, побути з природою, тваринами і перепочити. Дуже хочеться облаштувати готель, щоб можна було залишатися, це така моя велика мрія про ферму.

Власники ферми також планують збільшувати поголівʼя до 10-15 кіз, щоб була можливість забезпечити якісне життя тваринам, і щоб якість не переходила в кількість.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua