Цукрова галузь: топ-5 тенденцій на початку сезону
Одна з українських компаній торік почала виводити сироп із високою концентрацією цукру на зберігання. У квітні поточного року підприємство переробило сироп і виготовило цукор екстра якості.
Про це AgroPortal.ua розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський.
За його словами, такий метод виробництва практикують у європейських країнах на потужних заводах, де велика кількість сировини, і немає змоги оперативно її переробити під час сезону.
«Якщо виведення сиропу покаже свою економічну вигоду, то за одним заводом підуть й інші українські переробники», — резюмує Олександр Коротинський.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua