Українські крафтові пивоварні обирають іноземний солод

07 травня 2025, 13:20 522

«Козівська реміснича броварня» з Тернопільщини переходить на іноземний солод. Попри те, що вітчизняний майже вдвічі дешевший за імпортний, економія на сировині не перекриває втрати під час виробництва.

Про це для AgroPortal.ua розповідає власник броварні Володимир Ярема.

«2024 рік показав, наскільки серйозною стала проблема з якістю солоду — значну частину пива довелося переганяти», — каже він.

Виробник пробував працювати з кількома українськими солодовнями, але лише одна більш-менш відповідала вимогам. У підсумку стало очевидно: вітчизняному солоду часто бракує сили, щоб забезпечити повноцінне бродіння та смак.

Володимир Ярема, власник «Козівської ремісничої броварні»

«Пиво я вчився варити сам, перші варки були на 50 л. Максимальні об'єми отримували у 2021-2022 роках. На місяць виходило 3-4 т пива, потім пішло все на спад», — згадує підприємець.

В асортименті «Козівської ремісничої броварні» понад 20 видів пива, а також комбуча та квас. Оскільки броварня має невеликі обсяги, роблять ставку на оригінальність смаків.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua