Першочергові інвестиції у запуск виробництва макаронів із бобових культур окупилися за два роки.

Про це AgroPortal.ua розповіли засновниці компанії Happyroni Ганна Шукліна та Вікторія Князєва.

За цей час компанії також вдалося систему збуту. Якщо першими покупцями бобових макарон були друзі, серед яких – спортсмени та вегетаріанці, то далі спрацювало «сарафанне радіо» і соцмережі.

Happyroni займаються переробкою чотирьох культур – червоної сочевиці, зеленого і жовтого гороху та нуту. Компанія має сучасний цех на Київщині, оснащений італійським обладнанням.

N.B. Виробник макаронів із бобових: Знайти борошно із зеленого гороху виявилося складною задачею

Близько року пішло на розробку рецептури.

«Першими макаронами були гнізда з нуту. Зараз вони вже зняті з виробництва. Потім відбулося удосконалення рецептури, придбали нову паста-машину», – згадують у компанії.

Додають, що бобові для переробки закуповують в українських фермерів. Якістю повністю задоволені, хоча знайти на ринку борошно із зеленого гороху виявилося складною задачею.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua