ФГ «Агроекотехнології», яке знаходиться у селі Олеша на Прикарпатті, окрім чипсів, займається виготовленням порошків, які виробляються шляхом перетирання сушених ягід, фруктів та овочів.
Про це AgroPortal.ua розповіла менеджер з продажів ФГ «Агроекотехнології» Катерина Савченко.
Натуральна порошкова суміш застосовується для виготовлення спредів, йогуртів і морозива, випічки і десертів, біоактивних добавок і лікарських препаратів, виробництва харчових барвників, дитячого і спортивного харчування, виготовлення натуральної косметичної продукції.
Представник господарства зазначає, що харчова галузь усе активніше прагне використовувати порошки у виробництві продуктів харчування.
«Лише в Україні потреба в таких порошках (розрахована на основі вибіркових обстежень) складає, як мінімум, 5 тис. т на рік. Здебільшого попит на цю продукцію на українському ринку задовольняється імпортом порошків та штучних харчових барвників із країн Європи та Китаю. Водночас переважна більшість таких порошків поставляється на український ринок нелегально. Також імпортуються сублімовані порошки ягід та фруктів, але це дороговартісний продукт, що не може скласти конкуренцію нашому значно дешевшому, але натуральному продукту, який представляє середню цінову категорію», — розповідає вона.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua