Великі закупівельники приїдуть у травні за українською не ГМ-соєю

15 березня 2019, 12:49 2236

Більше 15-ти крупних міжнародних байєрів, які спеціалізуються на закупівлі не ГМ-сої та шротів, зберуться в Україні на початку травня для спілкування з українськими виробниками.

Про це AgroPortal.ua повідомила керівник регіонального представництва асоціації «Дунайська соя» в Україні Оксана Просоленко.

«Ми ініціювали таку зустріч з конкретною метою: отримати в її результаті реальні перші контракти», — підкреслила Оксана Просоленко. 

Тому на одній платформі зустрінуться також логістичні компанії, котрі спеціалізуються на транспортуванні не ГМО та органічної продукції, лабораторні установи, страхові компанії, брокери, юристи — усі, хто безпосередньо бере участь у ланцюгу реалізації першого контракту, забезпечує не тільки доставку, але й якісний та кількісний контроль за виконанням контрактів на всіх етапах. Партнери спільно продумають інструменти хеджування ризиків під час виконання соєвих домовленостей.

Асоціація «Дунайська соя» намітила виїзд учасників зустрічі безпосередньо у господарства, які показують високі результати у вирощуванні не ГМ-сої.

«Наше завдання — стати платформою для прямих контактів між покупцями та виробниками сої», — наголосила керівник українського представництва асоціації. — «Дунайська соя» є ринковим інтегратором, який поєднує операторів ринку, максимально реалізовує спільні проекти для загальної користі».


Ірина Садова, AgroPortal.ua