Імбирний чай
Знадобиться невеликий шматочок імбирного кореня, склянка кип'яченої води, склянка молока, чайна ложка улюбленого чаю, цукор або мед за смаком.
Почистіть імбирний корінь, зчистіть шкірку дуже тонко, натріть на дрібній тертці або наріжте кубиками. У каструлю влийте молоко, воду, додайте імбир, чай і цукор, закип'ятіть суміш і настоюйте її протягом 20 хвилин. Процідіть напій. Якщо хочете пити чай з медом замість цукру, то сам мед додавайте в теплий напій перед подачею, щоб вітаміни збереглися. Якщо ви не вживаєте молоко, заваріть чай тільки на воді, додайте лимон і гвоздику.
Гарячий шоколад
Гарячий шоколад можна приготувати безліччю способів. Ось один із них. Візьміть 100 грамів темного шоколаду, пів літра молока, 2 столові ложки цукру.
Молоко нагрійте, не доводячи до кипіння. Додайте цукор і перемішайте до повного його розчинення. Додайте шматочками шоколад і дайте йому також розчинитися. Перелийте шоколад в чашки і насолоджуйтеся смаком! Гарячий шоколад можна приготувати на воді, на вершках і приправити спеціями за смаком.
Безалкогольний глінтвейн
Для приготування цього напою знадобиться чай каркаде, улюблені спеції — корінь імбиру, кардамон, гвоздика, мускатний горіх, кориця або готовий набір для приготування глінтвейну, мед, вода.
У скляній мисці змішайте чай і спеції, залийте кип'яченою водою і настоюйте під кришкою пів години. Готовий напій процідіть і приправте медом, прикрасьте скибочкою лимона. Класичний глінтвейн готується на основі червоного вина.
Класичний грог
Візьміть свіжозаварений міцний чорний чай, 100 мл темного рому, сік одного лимона, коричневий цукор за смаком, гвоздику, корицю і мед.
Приправте заварений чай соком лимона, додайте цукор і спеції — дайте настоятися протягом 5 хвилин. У чашки для подачі налийте по 50 грамів рому і залийте процідженим теплим чаєм. До чаю подайте мед, щоб додавати його на смак.
Гаряча ірландська кава
Вам будуть потрібні 2 чайні ложки свіжозмеленої кави, 30 мл віскі, чайна ложка коричневого цукру, мелена кориця на смак.
Зваріть міцну каву. У склянку насипте ложку цукру і залийте віскі. Нагрійте склянку на водяній бані до повного розчинення цукру. Додайте кави. Можна прикрасити збитими вершками і присипати корицею.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua