Ранкова кава // Тільки після обробки. Шість продуктів, які не можна їсти сирими

27 травня 2021, 06:13 2720

Якщо вживати в їжу деякі продукти в сирому вигляді, вони можуть бути токсичними і завдати серйозної шкоди здоров'ю. Вчені назвали продукти, які обов'язково потрібно готувати перед тим, як їсти.
 

За даними досліджень, в сирому вигляді картопля може викликати здуття живота та інші проблеми з шлунково-кишковим трактом. Причина в тому, що картопля містить крохмали, які стійкі до перетравлювання. 

 

Якщо ви з'їсте всього чотири-п'ять сирих бобів, ви можете серйозно захворіти. Боби, особливо червоні, містять токсин, який викликає розлад травлення і симптоми, схожі з отруєнням. Зазвичай він руйнується під час приготування. Тому квасолю треба замочувати і готувати щонайменше 10 хвилин, перш ніж подавати на стіл. 

 

Сирі яйця можуть містити сальмонелу, яка здатна викликати харчове отруєння. Кращий спосіб не захворіти — це варити яйця до тих пір, поки білок і жовток не стануть твердими. 

 

Стебла ревеню часто використовуються для приготування пирогів, компотів і безпечні для вживання в їжу. Однак листя ревеню можуть бути отруйними — в них є щавлева кислота, токсична сполука. Їх вживання може призвести до утрудненого дихання, печіння в роті, діареї та болю в шлунку. 

 

Ягоди бузини відмінно допомагають при застуді та грипі, однак у сирому вигляді можуть бути отруйними. Щоб нейтралізувати наявні в них самбунігрін та інші шкідливі для здоров'я речовини, необхідно нагріти ягоди бузини до температури понад 80°C протягом короткого часу. 

 

Вживання сирого тіста або борошна небезпечно для здоров'я. Борошно є досить брудним продуктом — в ньому напевно можуть бути бактерії, такі як кишкова паличка і сальмонела, а також інші шкідливі мікроби, що залишилися в ньому після того, як різні тварини в ангарах випорожнювались на зерно. Не пробуйте сире тісто і не додавайте борошно до продуктів, які не можна приготувати. 


AgroPortal.ua за матеріалами Life.nv.ua