Міф 1. Продукти, вимиті під проточною водою, безпечні
Під час миття овочів чи фруктів вода видаляє 98% бактерій, але не завжди ця вода є ідеально чистою. Якщо вас турбує якість водопровідної води — можете використовувати дистильовану воду. Ви також можете зробити в домашніх умовах безпечний розчин для миття, змішавши оцет із водою в співвідношенні 1:3. Але візьміть до уваги той факт, що оцет може змінити смак або фактуру продукту.
Міф 2. Органічні продукти мити не потрібно
Власники органічних ферм гарантують якість вирощених продуктів, але вони не можуть гарантувати, що їхня продукція не буде забруднена під час транзиту до магазину або ж у самому магазині, адже коли продукти лежать на прилавку, то кожен потенційний покупець під час вибору яблука чи помідора його торкається.
Міф 3. Салат потрібно промивати по декілька разів
Промити салат вчергове ніколи не буде зайвим, адже вимити з нього бруд та бактерії надзвичайно важко. Пам’ятайте головне: не кладіть чисту продукцію на брудну поверхню, на якій ви, наприклад, готуєте м'ясо, адже тоді продукт може знову набратися шкідливих бактерій.
Міф 4. Якщо ви знімаєте з овочів чи фруктів шкірку — їх можна не мити
Якщо ви знімаєте шкірку з овочів та фруктів, то спочатку їх обов’язково треба помити. Якщо ви цього не зробите, то можете перенести бактерії із зовнішньої сторони на внутрішню.
Міф 5. Продукти потрібно мити відразу
Кількість бактерій може зростати під час зберігання продуктів, тому найкраще мити продукти безпосередньо перед їх використанням. Крім того, миття фруктів та овочів може змусити їх псуватися швидше.
Міф 6. Надгнилі продукти можна врятувати
Якщо фрукти або овочі поцвіли — викиньте їх. Але якщо ви просто бачите невелику частину цвілі на продуктах, то їх легко врятувати. Просто обріжте принаймні 2-3 сантиметри навколо запліснявілого місця.
AgroPortal.ua за матеріалами Modernfarmer.com