Чому швидкі сніданки потрапили у світові тренди?

18 квітня 2023, 06:40 2620

Готові сніданки із зернових — це продукти, які можуть задовольнити ряд потреб. Вони смачні й швидкі в приготуванні, доволі калорійні та містять велику кількість мікроелементів, фосфор, магній, вітаміни А і Е, а також рослинну клітковину, корисну для здоров’я. Йдеться про вівсяні, пшеничні та кукурудзяні пластівці, гранолу та мюслі.

Оскільки все більше людей обирають натуральний і здоровий початок свого дня, очікується, що тенденція до споживання сухих сніданків буде зростати.

Чого ми не знаємо про ці продукти? Розповідають у компанії «Добродія Фудз».

Наявність натуральних інгредієнтів стає все більш важливою у швидких сніданках. У Німеччині, наприклад, половина покупців сухих сніданків обирає каші, виготовлені з натуральних інгредієнтів. За останні п’ять років у Європі кількість таких продуктів, де відсутні штучні добавки чи консерванти, зросла на 16%

Сухі сніданки з високим вмістом клітковини також стають все більш популярними. Цільне зерно було провідною тенденцією в минулорічних світових запусках на ринок новинок із зернових з 38% ростом, за якими слідує високий вміст клітковини з 30% ростом.

Незважаючи на те, що високий вміст білка популярний в усьому світі, Азійсько-Тихоокеанський регіон лідирує серед тих, де зростання попиту на крупи з високим вмістом білка становить 11%.  

За період пандемії продукти харчування, які покращують імунну систему, вийшли в топ. Близько 3% світових запусків на ринок новинок із зернових у період між 2016 і 2020 роками включали заяви про імунітет, що демонструє нереалізований потенціал у цьому секторі.

Як зазначають експерти компанії «Добродія Фудз», лідера серед українських виробників вівсяних пластівців та продукції на зерновій основі під ТМ Dobrodiya, San Grano, San Granola, WOWСЯНКА, YUMMOJI, сьогодні сучасне високопродуктивне обладнання дозволяє зберегти в продукції до 95% користі зерна та до 85% вітамінів, мінералів, мікро- та макроелементів.

Тож виробники, особливо ті, які можуть запропонувати споживачам нові здоровіші альтернативи без втрати смаку, виграють від цього зростанням інтересу до готових сніданків.