Тепер сиродавлені рослинні олії від «Кухар'є» — знана торгова марка родини і улюблений інгредієнт багатьох сучасних господинь.
«Наш бізнес почався з нас самих. З бажання подбати про себе і близьких нам людей. Весь час ми намагалися вести здоровий спосіб життя. У розумних межах звичайно, бо будь-які крайнощі — то не про здоров'я», — розповідають засновники сімейної олійної справи.
У певний момент Кібцям стало зрозуміло, що одних намагань замало і треба братися за справу професійно. При чому не лише з боку споживання, а й з боку виробництва.
«Чому б не почати з олій, подумали ми? Це дійсно незамінне джерело поліненасичених жирних кислот, багатьох необхідних вітамінів та мінералів, олії постійно використовуються в приготуванні багатьох страв. Ну і, зрештою, це не корови чи кози — їх не треба випасати, що дещо складно, якщо ви мешкаєте в центрі великого міста.
Майже всі олії, які продають в супермаркетах та аптеках, незважаючи на назву, зовсім не сиродавлені. Вони всі виготовляються у великих масштабах, а отже за допомогою промислових механічних пресів», — говорить Руслан Кібець.
Підприємці використовують гідравлічний прес з віджимом у дубових діжках, що за усіма параметрами та стандартами робить олію сиродавленою. Немає жодного зіткнення з металом та нагріву сировини. У льняний мішечок засипається сировина, закладається у дубову діжку та під тиском 25-39 тонн відбувається віджим.
Строк зберігання олій Кухар'є короткий, умови зберігання строгі, бо вони не містять жодних домішок та консервантів. Це абсолютно натуральний продукт найвищої якості.
«Ми використовуємо лише пляшки з темного скла, щоб максимально знизити окислення олій, що може зіпсувати їх якість та смак. — розповідають підприємці з Дніпра. — Свою продукцію ми весь час споживаємо самі. На сьогодні у нашій родині склалася вже певна культура споживання сиродавлених олій — в нашому раціоні це обов'язкові 30-60 грамів на день».
AgroPortal.ua за матеріалами Seeds.org.ua