Думка: Виробники крафтових сирів мають перспективу на ринку Європи

14 січня 2019, 10:29 2258

Українські виробники крафтового сиру можуть конкурувати на ринках інших країн.

Таку думку висловила засновниця і власниця творчої гастромайстерні «Коза Чка» Тетяна Дядечко, пише MilkUa.info

Вона зазначила, що українські виробники можуть конкурувати передусім ціною. А також унікальністю українського сиру.

«Ти малюєш свій характер. І коли підтверджуєш якість, і вона стабільна, то, звісно, буде покупець. Українські виробники крафтових сирів мають перспективу на європейському ринку», — вважає Дядечко.

Вона також зазначила, що деякі українські споживачі віддають перевагу крафтовим сирам перед продуктом великих виробників.

«Споживач розуміє, що є заводський і є ексклюзивний продукт. Коли я переробляю 500 л молока, повірте, я знаю, чим живе кожна моя корова. По самому лише запаху молока відчуваю, що є якась проблема. А коли на завод приїжджають десятки тонн молока, технолог цього не може зробити. На заводі технологія налаштована по-іншому, насамперед зробити молоко безпечним, а потім адаптувати під виробництво — відновити чи висушити. Там інший смак, а в нашому продукті зберігається цінність молока. Я із заплющеними очима пізнаю сири, які виробляють мої коллеги», — уточнила вона.