Кусто Агро нарощує оберти у вирощуванні ягід

24 лютого 2020, 10:55 2786

Компанія «Кусто Агро» має намір розвивати напрямок садівництва та ягідництва.

Про це повідомила директор «Альфабет Агро» Тетяна Резоненко.

«Підприємство «Альфабет Агро» (входить в «Кусто Агро») вирощує ягоди на Житомирщині — екологічно чисті, за практикою органічного землеробства, та на Вінниччині — за типовим принципом вирощування. Під ці культури відведено 220 га», — розповіли у компанії.

Уточнюється, що на Житомирщині селах Володимирівка та Суємці «Альфабет Агро» будуть вирощувати полуницю та смородину.

«Ще один фактор — вдале розташування водойм, оскільки ці культури вимагають значної кількості поливів», — зазначили в «Кусто Агро».

Крім того зазначається, що ягоди «Альфабет Агро» відповідають усім вимогам і пройшли випробування Держстандарту.

«Підприємство планує вирощувати полуницю по трьох циклах протягом 15 років, смородину — 10 років, вишню — 15 років. Планові показники та технологію вирощування затвердили провідні спеціалісти агрономічної, інженерної та економічної служб «Альфабет Агро». Продаватимуть як свіжу ягоду, так і заморожену», — додали в компанії.

У 2020 р. «Альфабет Агро» планує залучити до збору врожаю ягід близько півтисячі людей. Також компанія має домовленості із Баранівською ОТГ та Калинівським центром зайнятості.

«Минулого року підприємство закупило імпортні садженці, які дали можливість отримати хороший урожай. Більша частина врожаю пішла на заморозку, яку провели на Вінницькому підприємстві Fruktona VN, а також реалізували на внутрішньому ринку та серед працівників компанії. У 2020 році «Кусто Агро» розпочне експортувати свою продукцію», — підсумували у компанії.


Для довідки: раніше повідомлялося, що компанія «Кусто Агро» заклала 120 га ягідників.

«Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально-інтегрованої компанії в області аграрного сектора України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій, задовольняючи зростаючі потреби ринків, що розвиваються за напрямками: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг.