Утримання індиків не кожному під силу. На Житомирщині підприємець виробляє 10 т м’яса за сезон

31 жовтня 2022, 07:00 6411

Приватне господарство «Збінський», що на Житомирщині, продовжує працювати на благо кожного, доставляючи продукти туди, куди це можливо. З початку війни більшість продукції пішла на підтримку біженців, потреби ЗСУ та волонтерство, ще частина потрапила до клієнтів. Та найголовніше досягнення інше — вдалося зберегти господарство, а завдяки надійним партнерам отримати молодих індичат. Тож традиційно свіжа індичка доступна у продажу з серпня по березень.

Про це AgroPortal.ua розповів власник приватного господарства Павло Збінський.

«Ідея створення ферми виникла дуже давно. А от чому саме індики? Мабуть, тому, що це найскладніша птиця, її утримання не кожному під силу. На мою думку, бізнес повинен приносити не лише прибуток, а й задоволення. Ми дотримуємось цього правила, і у нас все вийшло», — зазначає Павло Збінський.

Доглядає за фермою родина самотужки. В кожного свої обов’язки. 

У ФГ «Збінський» займаються не лише «пернатим» бізнесом. Тримають вони й пасіку, рік тому засадили лавандове поле та вирощують лохину. 

propData.content.image
Павло Збінський, власник господарства «Збінський»

Птиці ми утримуємо стільки, скільки можемо охопити родиною, не залучаючи найманих працівників. Працюємо за принципом: «Якщо хочеш зробити класно — зроби сам!». На рік отримуємо близько 10 т м’яса, ну а покупець сам нас знаходить, шукаючи якісний продукт.

«Лохина — це диверсифікація індичого проєкту, так само як індики — лохинового. Вирощуємо ягоду на площі 0,5 га, збільшувати поле не плануємо. Врожайність цього року була високою, але не такою, про яку розповідають продавці сажанців. Більше 2 кг з куща — це велике перевантаження. Якісну лохину так само шукає покупець. Сезонних робітників не залучаємо, всі роботи проводимо власними силами», — підсумував Павло Збінський.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua