В умовах зниження попиту на готові молочні продукти переробники вимушені, виробляючи масло, сушити молоко.
Виробництво росте, а от із реалізацією сухого молока поки велика проблема, і це призводить до зниження цін, повідомляє «Інфагро».
«В березні сухе молоко помітно подорожчало, оскільки була можливість продавати його за програмою держзамовлення за досить високою ціною. Зараз цей канал практично не працює. Можливо, цікаві ще поставки сухого молока фасованого невеликою вагою, але поки що мало хто може їх запропонувати», — зазначають експерти.
Споживання сухого молока промисловістю також поки що обмежене, хоча вже зростає після відновлення діяльності ряду кондитерських фабрик. Також починається сезон морозива, і його виробники активніше почали закуповувати сировину, в тому числі сухе молоко. Це може стримати темпи подальшого цінового падіння.
«Але справжнім виходом зі складної ситуації може бути лише експорт, який зараз є великою проблемою. Обіцяні альтернативні (не через наші морські порти) логістичні маршрути досі нормально не запрацювали», — констатують спеціалісти.