World Cheese Awards: звання чемпіона створює шалений попит на сири

15 листопада 2023, 19:00 1404

60% представлених сирів з України посіли призові місця на найбільшому та найпрестижнішому сирному конкурсі світу World Cheese Awards 2023.

За словами судді World Cheese Awards, сирної експертки ProCheese, Ardis Group Оксани Чернової, цьогоріч WCA досяг піку масштабності за всі 35 років існування, адже було представлено 4502 сири різних категорій та груп. Чисельність суддів теж збільшилася порівняно з минулим роком.

«Хочу привітати всіх сироварів, котрі брали участь у цьому конкурсі. Для вас це дійсно неймовірний крок. Дякую вам за довіру насамперед нашій компанії, адже ті сировари, що відправляли свою продукцію на дегустацію, справилися з цією кропіткою роботою та врешті-решт отримали свої нагороди», — зазначила Оксана Чернова.

За її словами, участь у такому конкурсі дає чудову можливість сироварам заявити про себе та свою країну, адже розрахунок іде не лише на національний, а й на міжнародний ринок. Водночас експертка зазначає, що виробникам слід бути готовим до наслідків перемоги, а саме — варто подбати про необхідну кількість продукції, адже звання чемпіона створює шалений попит на товар, тож його має бути достатньо, щоб покрити торговельні потреби. 


Єлизавета Котенко. AgroPortal.ua