В Україні дорожчають тепличні овочі

09 вересня 2022, 14:40 2298

Українські тепличні комбінати підвищили ціни на томати. Як зазначають самі виробники, таке зростання насамперед зумовлене підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції тепличного томату.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Зазначається, що зниження середньодобових температур і скорочення світлового дня згубно позначилися на дозріванні тепличної продукції, у зв'язку з чим вибірки в тепличних комбінатах різко скоротилися.

«Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують томат по 30-40 грн/кг ($0,82-1,09/кг), що в середньому на 41% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. За словами представників тепличних комбінатів, погіршення погодних умов на більшій частині території країни спричинило уповільнення дозрівання томату. Таким чином, пропозиція цієї продукції помітно знижується, що на тлі активного попиту дає можливість виробникам практично щодня підвищувати відпускні ціни в даному сегменті», — зазначають аналітики.

На сьогоднішній день відпускні ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 39% вищі, ніж на початку вересня 2021 року. Водночас гравці ринку не виключають подальшого зростання цін у цьому сегменті за умови збереження поточних темпів збуту даної продукції.