Україна має дотримуватися стандартів якості та безпечності продукції

28 вересня 2024, 11:45 314

Європейський Союз нещодавно підтримав Міністерство аграрної політики та продовольства України у розробці першої стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій до 2030 року.

Про це розповів керівник сектору сільського господарства, рибальства, лісового господарства та безпеки харчових продуктів Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл на бізнес-конференції LFM — «Ефективне управління агрокомпаніями».

Дана стратегія вперше була розроблена за зразком подібного документа, як у країнах-членах ЄС та країнах, що готуються до вступу. Особливо важливі перші розділи документа.

«У першому розділі йдеться не лише про розвиток інституції для реалізації спільної аграрної політики, а й про розвиток інституції для забезпечення стандартів якості та безпечності продукції, яких Україна повинна буде досягти», — зазначив Крістіан Бен Хелл.

Він додав, що безпека харчових продуктів, стійкість економіки, ринків — все це було враховано в цьому політичному документі, який розглянули в Брюсселі. Він отримав високу оцінку і слугуватиме орієнтиром для міжнародної спільноти в підтримці України.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua