Про це передає UBR.
Лідерами з виробництва морозива є підприємства Житомирської, Львівської, Харківської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. З початку 2016 р. компаніями в цих регіонах виготовлено понад 90% від загального виробництва морозива і харчового льоду.
«У першому кварталі цього року виробники продали 10,7 тис. т продукції, що на 25,9% більше, ніж рік тому», — розповів генеральний директор аналітичної компанії Pro-consulting Олександр Соколов.
Ринок морозива характеризується вираженою сезонністю. Виробництво, як і споживання, ростуть в теплі і спекотні місяці року (починаючи з травня і по серпень-вересень).
«В холодний період споживання знижується, виробничі потужності працюють лише на 10-30%. Очікується закріплення позитивного тренду, який намітився в першому півріччі 2016 р. Іншими словами, зростання в порівнянні з аналогічним періодом 2015 р. у межах 5-7%», — вважає Олександр Соколов.
За його словами, середньорічний показник споживання морозива в Україні становить близько 2 кг на людину.
Для довідки: Середньорічне споживання морозива на людину: в Європі — від 8 до 10 кг, в США — 23,5 кг.