Молочники зможуть розширити географію експорту завдяки контейнерним перевезенням

02 грудня 2023, 08:40 1708

Цілком імовірно, що з грудня вже стануть можливими контейнерні перевезення з портів Великої Одеси. Приклад роботи за жовтень-листопад сухих вантажів показує, що це можливо. Цей шлях хороша альтернатива іншим і можливість для виробників молочної продукції розширити географію експорту.

Такі думку висловив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час XV Всеукраїнській конференції «Молочний бізнес-2023».

«Зовнішня торгівля важлива, і ми виступаємо за дзеркальну вільну торгівлю з ЄС. Зараз ці умови діють до 5 червня 2024 року. За ці два роки ми побачили, що проводилася взаємовигідна торгівля в обидві сторони. У частині наказів Мінагрополітики ми розуміємо, що в певний момент Україна всупить до ЄС, і тоді всі європейські вимоги почнуть діяти, і їх потрібно буде виконувати. Тому поступово до цього потрібно рухатися»,  зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, щоб виробникам молочної продукції залишатися конкурентними в умовах вільної торгівлі, їм потрібно модернізувати виробництво. Тому на державному рівні є ідея збільшити ліміт і продовжити терміни на інвестиційні кредити для молочних переробних підприємств. Держава буде допомагати тим виробникам, які мають бажання і спроможність модернізуватися.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua