Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Анатолій Яріш під час XXІІІ регіонального форуму «Органічна Україна. Черкаси».
«Аграрний сектор економіки Черкаської області демонструє стабільні тенденції зростання в умовах не зовсім стабільної економічної ситуації в країні. Відповідно до оперативного розрахунку загальна площа до збирання зернових в 2020 році становить 715 тис га із них 250 тис га становить рання група», — зазначає Анатолій Яріш.
За його словами, у всіх категоріях господарств планується зібрати 642 тис т картоплі та овочів, 168 тис т — плодів та ягід — 46,8 тис. т. Такі валові збори більш ніж на 100% забезпечують потребу населення Черкаської області.
«За цими хорошими позиціями по збору зернових є великі проблеми з деградацією грунтів — ерозія, засолення, заболочення. Ми втрачаємо сільгоспугіддя. Згідно даних досліджень, якими ми оперуємо, за останні 20 років господарської діяльності в області грунти втратили 20% потенційної родючості. Враховуючи це, органічне виробництво має великий потенціал щоб виправити ці негативні тенденції», — вважає Анатолій Яріш.
Більш детально про виробництво органічної продукції на Черкащині читайте на ORGANIC STYLE
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua