Ринок молочних консервів увійшов у міжсезоння.
Внутрішній попит після свят суттєво знизився, а свіжих експортних контрактів небагато, повідомляє «Інфагро».
«На свята молочноконсервні комбінати продовжували активно працювати, поповнюючи складські запаси. Благо ціни на сировину — молочні та пальмові інгредієнти, цукор — залишаються невисокими», — зазначають експерти.
Ціни на готову продукцію поки утримуються на стабільному рівні, контстатують аналітики. Активність зовнішніх продажів згущеного молока зимою традиційно знижується, але і в цілому експорт консервів минулого року впав у 2,6 раза.
«У 2023 році реалізація молочних консервів на зовнішні ринки має зрости, проте довоєнного рівня досягнуто буде дуже нескоро», — прогнозують спеціалісти.