Про це AgroPortal.ua повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Волинської ОДА.
За словами начальника управління Юрія Горбенка, левову частку овочів — 92% — виробляють господарства населення. У поточному році вони зібрали 154,1 тис. т овочів, урожайність — 217,6 ц/га.
В області працюють близько десяти підприємств з переробки овочів, продукція яких — це консервовані, сушені, заморожені овочі.
«У місті Ківерці фермерським господарством «Золота нива» налагоджено вирощування та переробку буряків та моркви за новітньою технологією, що відповідає міжнародним стандартам, — розповідає Горбенко. — Фермерське господарство співпрацює з міжнародною компанією Nestle».
N.B. #ІндексАПК. Соуси та пасти, або Чим живе агросектор Волині
Окрім того, консервовану овочеву продукцію, вирощену у теплицях лісового господарства, переробляють консервні цехи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Водночас в управлінні зазначили, що офіційна інформація про об’єми овочів, які переробляють підприємства, у них відсутня.
Ірина Кравченко, AgroPortal.ua