Асортимент хлібобулочних виробів залежить від культури споживання

18 лютого 2024, 14:25 1401

Українські пекарі сьогодні пропонують широкий асортимент хлібобулочних виробів, але все обмежується не лише рецептурою, а й культурою споживання покупців.

Про це повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Олександр Тараненко під час Agro Ukraine Summit 2024.

propData.content.image
Олександр Тараненко, президент «Всеукраїнської асоціації пекарів»

Попит визначає пропозицію. Ми, наприклад, можемо зробити суперкорисний хліб, випекти його лише з цільнозернового борошна без добавок і додавання пшеничного борошна, але це буде продукт не масового споживання, адже за смаковими якостями він дуже поступається традиційному хлібу. Тож проблема не лише в рецептурі, але й в культурі харчування українців.

Він також додав, що безглютенова продукція, яка зараз набуває популярності у споживачів, пояснюється більше маркетинговим ходом. 

«Алергічна реакція на глютен відслідковується приблизно у 1% людей. Якщо порівняти з алергічними реакціями на здорові продукти харчування, наприклад, мед, яйця, морепродукти, то там спостерігається набагато більша їх кількість. Але ж ніхто не говорить, що ці продукти шкідливі», — зазначає Олександр Тараненко. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua