Про це повідомив AgroPortal.ua директор Першого інвестиційного кооперативу «Горіх Причорномор'я» Павло Тулба.
«Наразі ми шукаємо партнерів, яких забезпечимо посадковим матеріалом, закладемо площі і будемо супроводжувати насадження, відповідно до агрономічних технологій. Таким чином ми плануємо забезпечити свої переробні потужності сировиною і водночас налагодимо збут для тих хто вирощує шипшину. Вже через рік наші партнери зможуть постачати зібраний урожай нам на переробку», — зазначає Павло Тулба.
За його словами, урожайність шипшини коливається від 1 до 4,5 кг з куща. При цьому на 1 га знаходиться 6600 кущів. Все виробництво повністю механізовано від обрізання до збору врожаю.
Павло Тулба відмічає, що наразі проблема в тому, що шипшина не вважається сільськогосподарською культурою в Україні. Тому зараз компанія намагається через Мінагропрод визнати шипшину сільгоспкультурою, а паралельно реєструє власний сорт, щоб отримати ліцензію на вирощування.
Людмила Лебідь, Agroportal.ua