Розсадники згортають роботу: торгувати саджанцями онлайн погано виходить

28 березня 2020, 09:25 3442

Режим дистанційної роботи в умовах карантину не виходить застосувати торгівцям саджанцями. 

Про це розповіла бригадир розсадника СФГ «Мендрик А.О.» (Хмельницька обл.) Валентина Петришена виданню SEEDS.

«Наразі в мене сім онлайн-замовлень, приблизно на 3,5 тис. грн. В телефонному режимі відмовила всім замовникам, які мали бажання приїхати особисто — всім сьогодні повідомила, що відправлень не буде. Причина —  не всі замовники можуть дістатись до відділення, а саджанці пересихають. Коли отримають товар, він буде неналежної якості, що мене дискредитує як виробника і продавця», — пояснила вона.

Розсадник, який працює вже 17 років, згорнув роботу.

«Діяльність припинили у зв'язку з умовами карантину — самоізоляція. Змушувати працівників виходити на роботу не маю морального права — я наражаю їх на небезпеку зараження. Замовники їдуть звідусіль і можуть бути потенційними хворими», — зазначає Валентина Петришена.

За її словами, планували працювати до середини квітня, але вже починають рахувати збитки.

«Звичайно, хотілось би продати весь асортимент. Принаймні могли продовжувати торгувати десь до середини квітня, але все ще залежить від погодних умов. Термін карантину буде вирішуватись за обставинами в країні та нашій Хмельницькій області. Збитки будуть, адже саджанець переросте за літо до осені, і звісно, ціна на нього впаде. Фактично оцінити суму збитків важко, адже крім саджанців вирощуємо ще підщепу для плодових, маємо трохи кущів малини та ожини на реалізацію», — додає Валентина Петришена.