На Закарпатті зосередяться на вирощуванні зернових та картоплі

27 квітня 2023, 11:15 2081

У Закарпатській області триває посівна кампанія. Найбільша частка аграрної продукції, яку планують виростити у 2023 році, — зернові культури та картопля. Наприкінці минулого року понад 20 тис. га засіяли озимою пшеницею і ячменем.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, пише uzhgorod.net.ua.

«Загальна площа посівів, яку планується засіяти у 2023 році, — 184 тис. га, що трохи більше за показники минулого року. З цієї площі 79,4 тис. га буде засіяно зерновими, 25,4 тис. га займуть технічні культури, 41,9 тис. га — картопля і овочі та 37 тис. га будуть під кормовими культурами», — зазначає Василь Іванчо.

Він додає, що великих агропідприємств в області небагато, але вирощеного збіжжя вистачить для споживання на внутрішньому ринку. Окрім того, через бойові дії в південних областях частина продукції, яка завозилася звідти, тепер вирощуватиметься на Закарпатті.

«У нас є прогнози зібрати більше зернових, ніж минулого року. Овочів, фруктів, картоплі буде набагато більше, ніж до цього часу, оскільки є великий запит на нашу агропродукцію, і відповідно відразу є і пропозиція. Тому фермери Закарпаття цього року сіють більше овочів», — зазначає Василь Іванчо.