Цибуля подорожчала після свят

12 січня 2023, 14:28 2104

Ціни на цибулю в Україні після новорічних свят продемонстрували чергове зростання.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, з початку року цибуля на українському ринку подорожчала в середньому на 12%. Зараз більшість фермерів готові відвантажувати її не дешевше за 25-28 грн/кг ($0,68-0,77/кг).

Позитивну цінову тенденцію учасники ринку пояснюють підвищеним попитом на цибулю з боку оптових компаній та роздрібних мереж. При цьому більшість українських виробників вважають за краще утримувати якісну цибулю у сховищах в очікуванні ще більшого зростання цін.

«Зростання цін на цибулю в Україні в цей період можна назвати традиційним для сезону із відносно невеликим виробництвом. На сьогодні фермери практично завершили реалізацію продукції з необладнаних сховищ, а якіснішу цибулю пропонують до продажу дорожче, оскільки попит на цю продукцію останніми днями залишався стабільно високим», — пояснюють експерти.

Також зазначається, що цибуля в Україні вже коштує в середньому в 3,4 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2022 року. При цьому аграрії впевнені в подальшому зростанні цін на цю продукцію, оскільки запаси якісної цибулі в господарствах обмежені.