Про це повідомляє rayonka.
Минулого року на підприємстві виробили 20 т яблучного соку, цьогоріч — трішки більше. Наразі йде сертифікація виробництва для реалізації товарів у торговельній галузі, оскільки поки що сок продається на ринках та ярмарках.
«У нас не потужне виробництво, не такий завод, як, наприклад, у Пологах був консервний. Це невелике виробництво, що ООН зазвичай і фінансує», — зазначає директор сільгосппідприємства «Аврора» Сергій Герман.
За його словами, ідея про переробку виникла через некондиційні плоди, які нікуди було подіти.
«Коли ми 300 т яблук продали по 75 коп., вирішили займатися переробкою. Почали робити соки на переробленому обладнанні кустарним виробництвом. Вже після того, коли побачили, що виходить непогано, подали заявку на грант», — розповідає Сергій Герман.
Він додає, що спочатку виробляли лише яблучний сік, а тепер лінійка із 5 смаків: яблуко, яблуко-гарбуз, яблуко-морква, яблуко-слива, яблуко-буряк. І при цьому у складі немає ні води, ні цукру.
На виробництві працюють місцеві з офіційним працевлаштуванням і європейськими зарплатами. Податки йдуть і до бюджету громади теж, це близько 1,5 млн грн на рік.