Пан Садовник збільшить обсяги виробництва цукрової кукурудзи

21 липня 2021, 12:27 2882

В лютому вся продукція компанії «Садкорн» (ТМ «Пан Садовник») вже була реалізована, тому цього сезону обсяги виробництва цукрової кукурудзи в вакуумній упаковці планують збільшувати, додатково закуповуючи сировину у сторонніх фермерів.

Про це AgroPortal.ua розповів власник виробництва «Садкорн» Степан Садовник.

«Ринок добре сприйняв цукрову кукурудзу у вакуумній упаковці. Українська кукурудза смачніша порівняно з іспанською, індійською, тайською. Тому цей напрям будемо розвивати і надалі», — розповідає Степан Садовник.

За його словами, потужність виробництва — 25-30 тис. качанів за зміну. Минулого року ТМ зайшла в супермаркети Києва, Харкова, Одеси, зробили декілька експортних відвантажень до Молдови та Нідерландів. У Європі солодку кукурудзу прийнято споживати на барбекю, тому вона гарно продається, коли погода сприяє проведенню пікніків, а не лише в літній період.

N. B. П’ять днів на збір, шість годин на консервацію: що потрібно знати про бізнес на цукровій кукурудзі

Власна сировинна база підприємства «Пан Садовник» розташована на Одещині, цього року висіяли 130 га, уся кукурудза на крапельному зрошенні. «Пан Садовник» вибирає сорти іноземної селекції: Syngenta, Lurk Seeds та Seminis. Цього року були закладені дослідні ділянки з українським насінням ВНІС. 


Валентина Оврас, AgroPortal.ua