Солодка кукурудза часто асоціюється з відпусткою та морем. Цього року замість відпусток українці борються з російським агресором за свою землю та свободу. Але присмак літа ніхто не відміняв.
Український виробник під торговою маркою «Брати кукурудзи» минулого року вийшов із новим продуктом — варена солодка кукурудза без додавання цукру, спецій і ароматизаторів. Вид пакування, який використовує виробник, називається «м’яка консерва», тому що бар’єрна плівка може витримувати стерилізацію за температури 125°С протягом 35 хвилин.
Сировину вирощує ТОВ «Агросвіт» у Дунаївцях Хмельницької області на 40 га, там же знаходиться і переробка.
Від збору врожаю, доставки його на завод, миття, переробки продукції та пакування проходить 6 годин. «Сировина не лежить на складах, а відразу потрапляє на лінію для переробки», — розповідає власниця інтернет-магазину «Цукрова кукурудза» Людмила Бецько.
Людмила Бецько також зазначає, що раніше думала, що кукурудза належить до «важких» продуктів і не рекомендована до вживання дітям, але це міф. Незважаючи на те, що кукурудза цукрова, вона вважається дієтичним продуктом, за властивостями прирівнюється до яблука. Вона містить 26 хімічних елементів, які позитивно впливають на організм людини. Майже всі групи вітамінів, зокрема В, С, D, Е, К, корисні кислоти, мікроелементи, які містяться в зернах кукурудзи, роблять її однією з найбільш корисних серед злакових.
«Ми порівнювали багато виробників із нашою кукурудзою. На наше суб’єктивне бачення — смак не порівняти. Наша справді набагато смачніша», — говорить Людмила Бецько.
Насіння солодкої кукурудзи у виробництві використовується різне, щоб знайти гібрид, який найбільше підходитиме як за смаковими якостями, так і за структурою.
Кукурудза вже готова до споживання. За бажання можна відварити декілька хвилин або ж нагріти у мікрохвильовій печі, чудово використовувати на грилі.
Зараз продукція ТМ «Брати кукурудзи» продається у невеликих мережевих супермаркетах, магазинах, на деяких АЗС, комплексах відпочинку та ресторанах. Віднедавна з’явилася сторінка в Instagram.
«Намагаємось зайти у багато ніш, щоб показати нашу кукурудзу. Є перспективи вийти на національні мережі супермаркетів, HoReCa та подальший експорт», — розповідає власниця інтернет-магазину і додає, що великий відсоток тих, хто купує, повертаються знову.
Згідно технології приготування та пакування термін зберігання такої продукції може становити до 2 років, але на упаковці вказано 1 рік. За кімнатної температури кукурудза не втрачає своїх властивостей. Вона може зберігатися, як звичайні продукти, наприклад, хліб — від 5 до 25°С.
Говорячи про секрети швидкого росту інтернет-магазину, Людмила називає якість продукції: «Неважливо, де ви її будете продавати. Завдяки якісній продукції ми швидко збираємо лояльну аудиторію».
Наталія Помянська, AgroPortal.ua