Технологічна лінія заморожування цукрової кукурудзи є найбільшою серед інших на заводі бренду Tevitta. Як відбувається процес від відвантаження качанів до морозильної камери — дивіться на відео.
Кукурудза на завод надходить партіями. Частина відбирається для лабораторних досліджень, де визначається вміст вологи, наявність дефектних качанів, ураження шкідниками, наявність плодоніжки та вміст покривного листя. Паралельно вся інша сировина надходить на виробництво.
На заводі першим етапом є очищення качанів. На інспекційному транспортері вручну відбираються недочищені качани, які повторно відправляються на початок процесу.
Відібрані качани переходять до етапу обрізання з них зерен. В свою чергу обрізаний качан йде до бункера відходів, а обрізані зерна через систему транспортерів — до етапу миття зерен.
Готові зерна, очищені від всіляких домішок, переходять на бланшування на високих температурах (96°С) і швидко проварюються. На виході зерна охолоджені до температури 25-27°С, звідки надходять на заморожування. Цей процес триває 8-10 хвилин. Температура заморожування стала для всіх продуктів.
Джерело: Tevitta