На Київщині побудують завод із переробки ягід

21 жовтня 2025, 17:25 1304

ТОВ «Голдбері» (Київська обл.) планує побудувати підприємство із заморожування ягід та овочів.

Про це розповів власник господарства Володимир Чорнобай, повідомляє асоціація «Ягідництво України».

«Зараз наш фокус — створення власної переробної інфраструктури. Це побудова власної переробки статичного майбутнього тунельного заморожування, до бази якого буде входити власне вирощена сировина. Плануємо запустити невеликий завод, який дозволить переробляти від 1 тис. до 2 тис. т ягід щороку. А в перспективі — велике підприємство з потужністю до 60 т на добу, повністю завантажене власною сировиною», — розповів він.

Зараз «Голдбері» обробляє понад 51 га землі, з яких 15 га — суниця садова, 25 га — малина, все під зрошенням. Близько 11 га частково під сівозміною та однорічним циклом вирощування овочевого напряму. На перспективу найближчих 5 років розглядається побудова зрошувальних систем до 1 тис. га.

«Паралельно готуємо базу для сертифікації Global G.A.P., а наші партнери, в яких ми проводили переробку та заморожування нашої продукції, теж сертифіковані за системою HACCP та BRC, тому безпечність і якість продукції контролюється від моменту вирощування до моменту переробки та постачання до нашого клієнта», — поділився Володимир Чорнобай.

Він зауважив, що цього сезону компанія вперше вийшла на експорт, відправивши 40 т полуниці та готуючи до продажу за кордон 100 т малини, замороженої на потужностях партнерів. Загалом компанія планує 90% продукції орієнтувати на експорт.