Фермери нарощують додаткову обробку насіння

23 лютого 2017, 13:24 3591

На Лебединському насіннєвому заводі завершився перший етап виробничого сезону 2016-2017 рр. Вже не перший рік поспіль компанія LNZ Group виготовляє насіння кукурудзи та соняшнику для світових компаній-селекціонерів, таких як Monsanto, Syngenta, Pioneer.

Як повідомили AgroPortal.ua в компанії, усього виготовлено 280 тис. т кукурудзи, 400 т гороху, 310 т коріандру, прокалібровано 2465 т пшениці озимої, 4087 т сої, 120 т ячменю гібридного, 3628 т соняшнику, вироблено також 1080 т спельти.

При цьому із січня  2017 року  розпочався другий  етап  роботи насіннєвих  заводів компанії, а саме — надання послуг  агровиробникам щодо  додаткової  обробки  насіння  інсектицидами та стимуляторами  росту.

 

«Нам  можуть замовити додатковий обробіток насіння, використовуючи  як власні препарати чи стимулятори росту, так і придбані у нас. Варто відзначити, що кількість клієнтів, що користуються такою послугою, щороку  збільшується. Близько 60%  насіння, яке  ми  продаємо  нашим  клієнтам,  проходить  додатковий обробіток на наших насіннєвих заводах. У попередні  роки  цією  можливістю  користувались  переважно великі  агрохолдинги, цьогоріч цю послугу замовляє і багато фермерських господарств», — повідомив директор дистрибуційної компанії ТОВ «ЛНЗ» Андрій Полтавець.

 

Дотравка насіння відбувається за всіма юридичними нормами й обов’язково під наглядом замовника. Дотравлюється тільки те насіння, яке було куплено замовником. У дотриманні усіх стандартів якості під час додаткової обробки насіння переконалися представники Кролевецького комбікормового заводу з  Сумської  області.

«Ми приїхали на ЛНЗ для контролю протравки насіння. Переконалися, що процес додаткової обробки відбувається відповідно до стандартів та  домовленостей  між  нашими  компаніями. Послугою додаткового  обробітку  на ЛНЗ  користуємось вже 3-й  рік  поспіль і співпрацею  дуже  задоволені», — зазначив агроном Кролевецького комбікормового заводу Богдан Кошман.

 

Додатковий  обробіток  насіння  стимуляторами  росту компанія LNZ Group здійснює такими  препаратами, як «Вітазим» та «Квантум». Саме їх вона рекомендує своїм клієнтам, оскільки вони найкраще проявили себе за результатами агропроекту Europoligon, в якому дослідили  68 гібридів кукурудзи різних груп стиглості. 

 

«Завдяки доробці насіння Вітазимом чи Квантумом ми спостерігаємо збільшення врожаю, зменшення кількості битого насіння, рослина не входить у стан стресу, крім того, протравка обходиться недорого. Тому ми робимо додаткову протравку, і це значно вигідніше, ніж обприскувати якимись мікроелементами після вегетації, що виходить у рази дорожче», — наголосив науковий спеціаліст LNZ Group Анатолій Даценко.