Цукровому буряку прогнозують високу рентабельність

03 липня 2022, 10:18 2933

25% площ, з яких цукровий буряк надходитиме на переробку до цукрових заводів «Укрпромінвест-Агро» у поточному році, — поля учасників партнерської програми компанії.

Про це йшлося під час зустрічі представників «Укрпромінвест-Агро» з аграріями у Вінниці, повідомляється на Facebook-сторінці компанії. 

Як зазначається, війна порушила звичайні плани, створивши додаткові проблеми з логістикою та експортом багатьох культур. Аграрії задаються питанням, що сіяти наступного року. Тому цукровий буряк може стати хорошим входом із ситуації. 

«Переваги очевидні. Реалізація цукру практично не залежить від експорту: 90% продажів припадає на локальний ринок; ціни на продукт помірно зростають, тож прибутковість на цій культурі буде чи найвищою серед можливих альтернатив. Водночас термін зберігання цукру суттєво більший за зернові — 4 роки і більше», — пояснюють у компанії. 

УПІ в межах програми пропонує агроконсалтинг та послуги з оренди техніки.


Для довідки: «Укрпромінвест-Агро» — вертикально інтегрована агропромислова компанія. Земельний банк на даний час складає 116,5 тис. га. Основні напрями діяльності: вирощування сільськогосподарських культур, виробництво цукру, молочне і м'ясне тваринництво, виробництво борошна.