Цукровим бурякам не вистачає вологи

27 травня 2022, 16:18 1374

Вінницька область у поточному році збільшила посіви цукрових буряків на 400 га — до 50 тис. га, соняшнику на 900 га — до 306,3 тис. га.

Про повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації, пише «Голос України».

Як зазначається, в області також завершили сіяти просо на 1,3 тис. га. Продовжують сіяти кукурудзу на зерно, роботи виконано на 90% площі від загальної 439,8 тис. га. Гречкою і соєю засіяли понад половину загальної площі.

«Дефіцит вологи у ґрунті нинішньої весни компенсує прохолодна погода. Особливо потребує вологи насіння цукрових буряків. На жаль, її не було під час сівби, не вистачає і тепер. Тішить хоча б те, що температурні показники не піднімалися до високих позначок, не було вітровіїв, за яких наявна волога «тікає» з ґрунту. У нічний час температура ставала ще нижчою приблизно на сім-вісім пунктів порівняно з денною. Такі умови сприяли збереженню наявної кількості вологи», — зазначають місцеві аграрії. 

Погодні умови можуть негативно вплинути на урожай, однак загальний вал сировини компенсується за рахунок збільшення посівних площ, вважають фахівці.