Агропродсервіс посіє менше кукурудзи

01 квітня 2023, 10:28 1722

В компанії «Агропродсервіс» цього року з огляду на ситуацію на ринку запланували посіяти менше кукурудзи порівняно з минулим роком, натомість збільшити посіви під соняшником і соєю, а також цукровим буряком і ріпаком.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів головний агроном ПАП «Агропродсервіс» Роман Віннічук, пише AgroTimes.

Водночас, як порівняти з минулим роком, зменшили площі під ярою пшеницею. Ярий ячмінь і горох лишили без змін.

«Через дощі вчасно не вдалося зібрати соняшник і сою. У результаті насіннєвий матеріал сої отримали гіршої якості проти попереднього року. Врешті-решт кукурудзу та сою вдалося зібрати повністю, всі заплановані площі під озимину засіяли. Щоправда, не вклалися в заплановані строки, але запізнилися ненабагато: якщо 2021 року закінчили сіяти озимину 13 жовтня, то минулого року — 29 жовтня», — зазначив Роман Віннічук.

У результаті пшениця в зиму ввійшла в дещо гіршому стані проти попереднього року — загалом 30% посівів були розкущеними, решта — у фазі 2–3 листки. Але значних проблем, за словами агронома, у цьому немає, оскільки була тепла зима, і пшениця практично всю зиму вегетувала. Ріпак також увійшов у зиму в доволі непоганому стані.


Для довідки: ПАП «Агропродсервіс» — одна з найбільших компаній Тернопільщини, що займається рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом, насінництвом, працює у сфері послуг (збір та сушіння зерна), до якої входять ТОВ «Тернопільський м'ясокомбінат» та мережа магазинів. Земельний банк компанії становить близько 37 тис. га.