Стартував World Cheese Awards. Україну представляють 11 сироварів

27 жовтня 2023, 13:20 1767

27 жовтня у м. Тронхейм у Норвегії розпочався міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2023.

Про це повідомляє команда Procheese від Ardis Group.

Відзначається, що протягом останніх місяців претенденти з усієї України подавали заявки на участь у конкурсі, а команда Procheese від Ardis Group спілкувалася з крафтовими сироварами й представниками великих виробників та консультувала щодо вибору сиру, що найкраще представить виробника і нашу країну на світовій арені. 

У результаті — 23 сири від 11 учасників вже сьогодні представлятимуть Україну на WCA 2023. 

  • «Доообра Ферма», Київщина — витриманий твердий сир «Легенда, свіжий витриманий козиний «Шевр» та свіжий м’який «Чечил»;
  • «Мукко», Прикарпаття — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
  • «Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»;
  • Zinka, Київщина — твердий витриманий «Український», «Твердий з пажитником», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», «Гауда з паприкою», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока;
  • «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»;
  • Lactalis Ukraine, Сумщина — напівтверді сири «Рицар» і «Шостка»;
  • Lemberg Cheese, Львівщина — свіжий витриманий сир «Рубіновий»;
  • «Сироман», Київщина — сири з білою пліснявою з козиного молока «Руан», «Софія» з буряком, «Білий трюфель» з трюфелем;
  • Lel’, Кіровоградщина — копчена моцарела та її мініваріація — моцарела-кулька;
  • «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» із митою скоринкою;
  • «Старий Порицьк», Волинь — твердий сир «Чедер».

«Учасники підготувалися до заходу із завзятістю та відданістю сирному мистецтву. Впевнена, що вони гідно представлять нашу країну на міжнародному рівні, здобудуть заслужені нагороди й, звісно, розкажуть світу унікальні історії любові до своєї справи через сир», — зазначила суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Academy Оксана Чернова.

На заході також діятиме український стенд зі слоганом «freedom tastes great», де проходитимуть благодійні розіграші та перемовини із потенційними партнерами та баєрами.


Для довідки: компанія Ardis Group та спільнота поціновувачів сиру ProCheese — офіційні представники України на WCA. Участь українських сирів у конкурсі відбуватиметься за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, Western NIS Enterprise Fund і Ardis Group.