Після зустрічі польських фермерів з урядом, рішення щодо припинення блокади кордону немає

09 березня 2024, 18:40 1092

«Перелому» в переговорах прем’єр-міністра Польщі з фермерами не сталося, аграрії не почули чогось такого, щоб могло б спонукати їх зупинити страйк.

Про це сказав один із фермерів Анджей Соботінський після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском 9 березня. Зустріч з фермерами тривала понад три години, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Премʼєр сказав, що буде намагатися переконати Єврокомісію щодо «Зеленого курсу». А щодо кордону, то сказав, що не закриє кордон», — повідомив фермер Анджей Соботінський.

За його словами, також Туск сказав, що допоможе за рахунок державних коштів скупити у фермерів надлишок збіжжя, і доручив Міністерству сільського господарства порахувати, які б це мали бути суми.

«Це є якесь розвʼязання проблеми щодо надлишку збіжжя на польського ринку. Це б дозволило фермерам продати те, що залишається, і мати порожні склади. Але якщо і далі буде надходити збіжжя з Росії та інших країн з поза ЄС – то за рік буде та сама проблема», — сказав Анджей Соботінський

Він додав, що остаточного порозуміння з урядом немає, слова Туска аграрії взяли до відома і чекають на конкретні рішення. Про припинення протесту і блокади кордону, за його словами, наразі не йдеться.