Релокація: біорозкладний посуд та горщики під розсаду із кавової гущі тепер виробляють у Львові
Джерело фото: Bacara Coffee // Instagram
На світовому ринку кави зараз зростають ціни на сировину — це історично відбувається кожні 10 років.
Про це «Суспільному» розповів співвласник мережі кав’ярень Bacara Coffee (Чернівці) Василь Яворський.
«Ринок кави йде або вниз, або вверх. Там є свої процеси, чому це відбувається. Це така циклічність, і ми на неї потрапили. Дохід під час війни зменшився, бо дико подорожчало абсолютно все, з чим працює кав’ярня: від кухні до кави», — каже Яворський.
Підприємець зазначає, що в країні девальвація гривні, й відносно девальвації бізнес не може працювати таким чином, що кава коштує долар: сьогодні курс 28 грн, завтра — 40.