Парламент Італії заборонив виробництво та продаж лабораторного м’яса.
Культивоване або клітинне м’ясо створюється шляхом збирання клітин живих тварин і забезпечення їх поживними речовинами, щоб вони вирощувалися в біореакторах, перш ніж зрештою стати м’ясним продуктом, готовим до споживання, пише Bloomberg.
Зазначається, що ЄС поки що не схвалив продаж м’яса, вирощеного в лабораторії, лише Сінгапур і США дали зелене світло. Найбільші виклики для індустрії, що зароджується, — отримати схвалення регуляторів і розширити масштаби.
Водночас закон, прийнятий парламентом 16 листопада, також забороняє використання термінів, що описують продукти рослинного походження як м'ясо.
Good Food Institute Europe, який представляє альтернативну білкову індустрію, розкритикував заборону Італії.
«Цей законопроєкт не тільки позбавляє споживачів вибору, але й ізолює Італію від інвестицій і створення робочих місць, які пропонує ця галузь, що розвивається», — заявила консультант зі зв’язків з громадськістю GFI Europe Франческа Галеллі.