Аргентина скасувала мита на експорт м'яса і молокопродуктів

15 вересня 2024, 15:07 2592

Уряд Аргентини оголосив про відміну експортних мит на яловичину, свинину та молочні продукти та про 25% зниження податків для різних ланцюжків постачання м’яса.

Метою такого кроку є зміцнення конкурентоспроможності, пише Pig333.

Зазначається, що указ встановлює відміну податків для продуктів ланцюжка постачання свинини, щоб забезпечити більшу конкурентоспроможність для продукту з високим світовим попитом. Крім того, він реалізує 25% зниження податків для всіх тваринних білків, поточна ставка яких становить від 4,5 до 9%.

В уряді Аргентини підкреслили, що тваринні білки мають великий федеральний вплив, оскільки вівці, птиця, велика рогата худоба та інші види, що експортуються, виробляються в усіх провінціях країни. Лише 2023 року 25% експортних мит, що стягуються з цих категорій, становили понад $70 млн.

«Внаслідок нових заходів цей обсяг повертається у виробничий ланцюжок і робить переробку більш конкурентоспроможною», — пояснили в уряді. 

Ухвалене рішення є частиною ширшого процесу дерегулювання, зниження тарифів на сільськогосподарські ресурси, відкриття міжнародних ринків та спрощення процедур торговельного контролю, що спрямовано на подальше зниження навантаження держави на сільськогосподарське виробництво.