З українським обладнанням підприємства сушать зерно з витратами від 9 грн/т%

26 липня 2024, 11:17 983

Останнім часом аграрії обирають зерносушарки, що працюють на альтернативних джерелах енергії. Український виробник LUBNYMASH пропонує сушарки шахтного типу, які працюють на твердому паливі.

Такий економічно вигідний тандем обрало підприємство «Цукровик»: шахтну зерносушарку У13-СШ LUBNYMASH потужністю 600 т/добу за вологості зерна кукурудзи 24% та автоматичний твердопаливний теплогенератор від української компанії GRECO GROUP потужністю 9 мВт. 

Як розповів директор СТОВ «Цукровик» Павло Пустовойт, свій вибір зупинили саме на цьому українському виробнику твердопаливних систем, оскільки GRECO GROUP мали все необхідне в наявності, а ще автоматичний твердопаливний теплогенератор має помірну ціну і досить компактний розмір. Загалом завдяки оперативності компаній LUBNYMASH та GRECO GROUP сушарку вдалося встановити та запустити в роботу в короткі терміни — за чотири місяці. 

propData.content.image
Павло Пустовойт, директор СТОВ «Цукровик»

Щодо затрат на сушіння зерна господарство виходить на показник 2,5-2,7 кг на зняття 1 т%. На підприємстві затрати на роботу теплогенератора незначні порівняно з використанням газу. Наприклад, якщо пелета коштує 3 грн/кг, то затрати на сушіння зерна становлять 9 грн/т%, якщо ціна пелети 6 грн/кг, то, відповідно, 18 грн/т%.

У СТОВ «Цукровик» для сушіння зерна використовують соняшникову пелету  порахували, що саме цей альтернативний вид палива найбільш вигідний.


Проєкт #СушиPRO100 реалізується за підтримки компаній LUBNYMASH & GRECO GROUP


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua