У домашньому господарстві на Чернігівщині виробляють майже всі види сирів. Щодня з 200 л молока виходить приблизно 20 кг сиру.
Про це AgroPortal.ua розповіла власниця домашнього господарства Марина Грицик.
Вона відмітила, що влітку споживачі найбільше обирають бринзу слабосолену й інші розсільні сири, до вподоби покупцям і витяжний витриманий сир а-ля італійський качокавало — як класичний, так і з різноманітними добавками. Популярний також копчений на натуральній щепі (вільха й черешня) сир сулугуні. Крім того, завжди в топі класичні тверді сири.
Марина Грицик додала, що кожен сир має різну витримку, частину молока переробляють на м’які та витяжні, частину — на тверді сири, масло, а також використовують сировину для випоювання телят.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua