Хлібопекарні працюють 24/7, щоб забезпечити людей хлібом

29 березня 2022, 11:09 1410

З перших днів війни духові шафи Сергіївської хлібопекарні цілодобово тримали гарячими, щоб забезпечити людей свіжим запашним хлібом.

Про це AgroPortal.ua розповів Володимир Опришко, власник Сергіївської пекарні та сироварні, що знаходиться на Полтавщині.

«З початком війни ми значно збільшили свою потужність. У тих населених пунктах, де йшли бойові дії, багато підприємств закрилися, або ж постачання туди тимчасово призупинилось, тож ми почали випікати хліб і для них. Були випадки, коли працювати доводилось у дві зміни. З часом стріляти почали вже на сусідній Сумщині, і тоді ми стали працювати з самого ранку й до 22-ї вечора. За готовою продукцією люди приїздили до нас самі, ми просто фізично не встигали все розвезти. Часто машини чекали в черзі, в той час коли хліб ще допікався. Ми також випікали хліб для Тростянця, Охтирки та Харкова, який доставляли туди з гуманітаркою», — каже він.


Сьогодні на хлібопекарні у Сергіївці працює 9 робітників, на сироварні — 2, ще один проходить стажування.

«Я завжди планую наперед, намагаюсь запастись сировиною хоча б на 2 місяці. Так вийшло і цього разу, коли в інших вже не було з чого пекти хліб, у нашій пекарні були борошно та дріжджі. Маю надію, що найстрашніше ми вже пережили, і що надалі в Україні все налагодиться. Борошно вже не перший рік закупляємо у Недригайлові, коли були тимчасові збої в поставці, брав у іншому місці, зараз усе налагодилось», — розповідає Володимир Опришко. 


За його словами, останній місяць активно працює не лише хлібопекарня, а й сироварня. У той час, коли люди не мали змоги реалізувати молоко, привозили його на сироварню, з нього робили сир м’який та твердий. Поки молоко було безкоштовне, то готову продукцію вони безоплатно передавали теробороні. Зараз сироварня повернулась до звичних умов роботи. Тут, до речі, виготовляють не лише різні види твердих сирів, сир м’який, а й згущене молоко.



Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua