Дніпропетровське хабанеро: виробник гострих соусів працює на локальній сировині

26 жовтня 2024, 13:50 161

Хабанеро — один із найгостріших перців. Його у 2013 році взялося вирощувати й переробляти подружжя Мартинових з Дніпропетровщини.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповідає співзасновник бренду Mr.Caramba Роман Мартинов.


«10 років тому в Україні ніхто не вирощував перець хабанеро, ми були першими. А потім у 2015-2017 роках стався бум, і всі почали його вирощувати, він перестав бути чимось ексклюзивним. Цей перець нині можна купити в супермаркеті чи на базарі. Тому ми сфокусувалися суто на виробництві», — розповідає крафтяр.

Сировину наразі подружжя закуповує у місцевого фермера (помідори, перець, часник тощо). Окрім гострих і томатних соусів, в асортименті бренду є ще ягідні. Для них потрібні чорниця та брусниця, які на Дніпропетровщині не ростуть, тому купують їх у інших регіонах.

«Це здорожчує продукт, адже логістика дорога, і плюс ягода не свіжозірвана. Тому думаємо зараз про те, щоб повністю перейти на локальну сировину. Так буде зручно і дешево», — зазначає в ефірі виробник.

У середньому Mr.Caramba виготовляє 3 тисячі банок соусу на місяць.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua