Без власного автопарку фермерам невигідно возити зерно до портів

28 січня 2024, 13:20 2291

На Вінниччині ціни на перевезення зерна автомобілями різні: перевізник за 30 км відстані може взяти 200 грн/т, а відвезти в Рені, наприклад, буде коштувати 1,4 тис. грн/т.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник ФГ «Флора А.А.» Андрій Капріца. Він возить зерно найманими вантажівками всередині країни. На експорт збіжжя не відправляє і найближчим часом не планує — говорить, що немає у господарства такої стратегії. Весь урожай минулого року продовжують реалізовувати і тепер.

propData.content.image
Андрій Капріца, керівник ФГ «Флора А.А.»

Ми продаємо зерно трейдерам, які нам пропонують свої ексклюзивні ціни завдяки нашій давній співпраці, і ціни нас задовольняють, наскільки це можливо сьогодні. До портів урожай ми не возимо, адже не маємо свого власного транспорту. Колись я думав, що утримувати свій автопарк — безглуздо, але тепер переконався в тому, що думка була помилковою, але хто не помиляється.

Аграрій відмічає, що залізницею ФГ «Флора А.А.» збіжжя не возить, оскільки не має таких обсягів, щоб займати вагони, крім того, ціни на перевезення не влаштовують.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua