Яким має бути молоко для виготовлення смачного сиру

01 липня 2021, 06:43 1745

У сироварінні важлива кожна деталь. Та першочергово — молоко, з якого цей сир виготовляється.

Львівська сироварня Lemberg Cheese розповідає, яким повинне бути молоко, щоб із нього вийшов якісний сир.

  1. Свіжість молока — головне у сироварінні. Якщо воно зберігалося більше 12 годин, сир вийде кисломолочним, а не сичужним.
  2. «Надто» свіжим молоко теж не повинно бути. Ідеальний час настоювання молока для виготовлення сиру — 4-5 годин.
  3. Молоко повинно бути непастеризованим. Потрібно обирати таке молоко, яке продають фермери. Молоко з супермаркету не підійде.
  4. Молоко має бути чистим та пахнути лише молоком. Жодних сторонніх запахів бути не повинно.
  5. Якщо варити сир взимку, потрібно слідкувати за тим, щоб молоко не перемерзло. І в жодному разі воно не має бути розбавлене водою.

Дотримуючись таких правил, сироварня Lemberg Cheesе готує адигейський сир, який є одним із найпопулярніших сортів на столах українців. По-перше, легкий смак дозволяє його поєднувати з найрізноманітнішими інгредієнтами. По-друге, він має ніжну, але щільну структуру, скоринку зі слідами форми, злегка кремовий колір та чистий приємний аромат.

Також в асортименті сироварні є бурата, вершкове масло та декілька варіантів намазанок на хліб. «Часто люди плутають бурату та моцарелу. Але ці сорти — дві самостійні сирні історії. Хоча зовні вони досить подібні. Бурату готують із додаванням густих вершків. До готової ж моцарели вершки не додають. Зовнішньо їх теж легко відрізнити. Бурата більше подібна на мішечок, тоді як моцарела — на гладеньку кульку», — зазначають у сироварні.


AgroPortal.ua за матеріалами Lemberg Cheese // Facebook